Jakub Budnik

Jakub Budnik

Jakub Budnik Szefem Kreatywnym Mazurkas Catering 360° i MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel.

Pracę w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel Jakub Budnik rozpoczął we wrześniu 2015 r., gdzie po kilku miesiącach objął stanowisko jednego z czterech Sous Chefów.

Od 1 maja br. jako Szef Kreatywny, 27-letni Jakub odpowiedzialny będzie za tworzenie oryginalnych potraw i niecodziennych połączeń smakowych dla marki Mazurkas.

Jakub Budnik przygodę kulinarną rozpoczął w hotelu Le Regina w Warszawie, gdzie odbył swoje pierwsze praktyki. Pracę zawodową zaczął pod skrzydłami Josepha Seeletso w Centrum Wina Wine Bar. Zanim objął funkcję szefa kuchni wyjechał do Francji, gdzie odbył praktyki pod okiem Daniela Hebeta w restauracji  Le Jardin du Quai. Następnie kolejne doświadczenia zdobywał w restauracji Smaki Warszawy. Został także zwycięzcą ogólnopolskiego konkursu związanego z gęsiną i w nagrodę wyjechał ponownie do Francji, na staż do Tours, gdzie podglądał pracę takich szefów kuchni jak Bernard Charret i Julien Perrodin. To pozwoliło mu pogłębić kulinarną świadomość i wiedzę w obszarze najnowszych trendów. Ostatnim kulinarnym wyzwaniem było objęcie stanowiska Szefa Kuchni w restauracji Hoża by Mondovino, która otrzymała prestiżowe odznaczenie dwóch czapek od przewodnika Gault & Millau.

Udostępnij