TTG Polska Dziennik Turystyczny

Święto francuskiej bistronomii

Święto francuskiej bistronomii26 kwietnia, mer Paryża, Anne Hidalgo, odznaczyła 100 szefów kuchni, którzy według niej najlepiej przekazują istotę francuskiej bistronomii.

Symbol paryskiego ducha – bistro – to jedna z części sztuki życia paryżan. Przyciągające miejsce, które łączy ludzi, różne kultury, ale także tradycję i nowoczesność.

Bistronomia jest szczególnym narzędziem do poznawania francuskiej sztuki kulinarnej, ponieważ przy szacunku do przeszłości nie zamyka się na przyszłość. Przystępna gastronomia, charakteryzująca się ciepłym przyjęciem idealnie łączy innowacyjną kreatywność, która jest wspierana przez projekty takie jak Welcome City Lab i inkubator Smartfood, z używaniem dobrych produktów od zaufanych sprzedawców – powiedziała w środę Anna Hidalgo.

100 najlepszych adresów paryskich bistro pokazuje różnorodność i bogactwo sztuki kulinarnej.

oprac. KK

Podziel się tą wiadomością ze znajomymi:

Zobacz także:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *