Z gwiazdką Michelin na pokładzie

British Airways

Ci, którzy doceniają dobre jedzenie, również w czasie lotu, mogą ucieszyć się na wieść, że nagrodzony gwiazdką Michelina szef kuchni, Tom Kerridge, wymyślił dania do nowego menu Speedbird Cafe British Airways. Menu jest przeznaczone dla pasażerów podróżujących na krótkich trasach w klasie ekonomicznej.

Kawiarnia została stworzona dla pasażerów podróżujących na krótkich trasach ekonomicznych. Zaprojektowano ją w celu zapewnienia pasażerom możliwości wyboru najlepszych posiłków, przy jednoczesnym zmniejszeniu ilości odpadów na pokładzie. Dania zaproponowane przez szefa kuchni, kładą szczególny nacisk na brytyjską kuchnię. Pasażerowie mogą składać swoje zamówienia i dokonywać zakupu do 12 godzin przed odlotem.

Oferowane pozycje w menu obejmują ciepły stek i ciasto piwne; kanapkę z golonką i wędzonym cheddarem; wegańską tortillę; brioszkę z kurczakiem, bekonem i selerem oraz wegetariańską kanapkę z brie.

– Bardzo się cieszę, że mogę ponownie współpracować z British Airways i mam okazję zaprezentować tak wielu ludziom to, co najlepsze w British Airways. Nawet kanapka, przygotowana z dbałością o świetny smak, może być doskonałym posiłkiem. Mam nadzieję, że pasażerowie będą zadowoleni z zaproponowanego przeze mnie menu – mówi szef kuchni.

Dania można zamawiać w nowej internetowej kawiarni Speedbird, która jest obsługiwana w witrynie internetowej British Airways.

źródło: PAP
foto: Unsplash