Daniel Salamon

Daniel Salamon

Dyrektor hotelu Metropol w Warszawie.

Daniel Salamon, dotychczasowy zastępca dyrektora hotelu Metropol, został promowany na dyrektora i poprowadzi trzygwiazdkowy obiekt w centrum Warszawy.

W branży od ponad 10 lat, Daniel Salamon całe swoje zawodowe życie związał z działami gastronomii. Do Hoteli Warszawskich „Syrena” dołączył w 2011 roku i w historycznym hotelu Polonia Palace przeszedł całą ścieżkę kariery, finalnie pełniąc obowiązki zastępcy kierownika gastronomii. Był odpowiedzialny za operacyjne funkcjonowanie działów F&B, w tym restauracji Polonia, Lobby Baru i bankietów. Obejmując w 2019 roku stanowisko zastępcy dyrektora hotelu Metropol, Daniel skupił się na wprowadzeniu i monitorowaniu standardów obsługi gości we wszystkich działach, koordynacji ostatniego etapu remontów lobby, restauracji i pokoi, a także na współpracy z najemcami. Hotel Metropol otworzył się po przerwie spowodowanej pandemią w sierpniu 2020 roku. Daniel nadzorował wszystkie kwestie operacyjne, zatrudnienia oraz implementacji procedur i standardów COVID.

„Jestem bardzo dumny ze zgranego i profesjonalnego zespołu hotelu Metropol.” – mówi nowy dyrektor. „Cieszę się, że efekty naszej pracy są zauważane i doceniane przez gości. W licznych opiniach podkreślają idealną lokalizację w centrum miasta, przyjazną obsługę i wygodne pokoje. Lubią nasze funkcjonalne lobby i design restauracji. Chcemy utrzymać wysoką jakość naszych usług, w tym szczególnie chwalonych przez gości śniadań, a także inwestować w szkolenia i rozwój naszych pracowników.”

Prywatnie Daniel jest fanem podróży i dobrej kuchni.