TTG Polska Dziennik Turystyczny

Nowe Menu Country Saloon

Nowe Menu Country Saloon

Centrum Konferencyjno-Rekreacyjne Promenada nad Zegrzem wprowadza nową kartę menu w Country Saloon. Szef Kuchni zaproponował nowe zupy, dania z grilla, pasty i wyśmienite desery.

Na uwagę zasługuje Teksański krem z pomidorów, który w połączeniu z imbirem i ziołowymi grzankami smakuje zaskakująco. Doskonałą przekąską będzie Tortilla z kawałkami piersi z kurczaka. Zwolennicy sałat również znajdą propozycje dla siebie – do wyboru mamy Sałatkę grecką oraz Sałatę z grillowanymi polędwiczkami z kurczaka.

Jak na Country Saloon przystało karta prezentuje szeroki wybór Dań z grilla począwszy od tradycyjnej karkówki, piersi z kurczaka, kiełbas, pieczonych żeberek, aż po Pieczonego pstrąga tęczowego i ulubione najmłodszych – Nuggetsy przygotowane z piersi kurczaka. Doskonałym zwieńczeniem nowego menu są desery. Szef Kuchni poleca Śliwki karmelizowane w miodzie, z młotkowanym pieprzem i lodami waniliowymi.

– Zależało nam, aby nowe menu dało wybór naszemu gościowi zarówno wśród dań tradycyjnych, mięsnych, ale też wśród sałat. Jako miejsce rodem z dzikiego zachodu postawiliśmy na dania z grilla, ale serdecznie zapraszamy również do skosztowania naszych deserów. I to nie jest ostatnie słowo w nowościach kulinarnych Promenady w tym sezonie – powiedział Szef Kuchni Country Saloon, Sebastian Sławiński.

Podziel się tą wiadomością ze znajomymi:

Zobacz także:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *